Suoraan sisältöön

Suomi 100: Presidentti Niinistö ja rouva Haukio Inariin ja Tervolaan - Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 26.1.2017

Suomi 100: Presidentti Niinistö ja rouva Haukio Inariin ja Tervolaan

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 3/2017
26.1.2017

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee puolisonsa Jenni Haukion kanssa 6.–7. helmikuuta 2017 Lapissa Inarissa ja Tervolassa. Kyseessä on presidenttiparin ensimmäinen Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tekemä maakuntamatka.

Maanantaina 6. helmikuuta presidentti Niinistö ja rouva Haukio juhlistavat Inarissa saamelaisten kansallispäivää. Presidenttipari osallistuu Saamelaisalueen koulutuskeskuksen sekä Inarin kunnan peruskoulujen ja lukion järjestämään SuomiSápmi 100+100 -juhlaan, jossa presidentti Niinistö esittää tervehdyksen. Tilaisuus juhlistaa myös Suomen itsenäisyyttä.

Juhlan jälkeen presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailevat Saamelaismuseo ja luontokeskus Siidassa. Museon päänäyttely esittelee saamelaista kulttuuria ja Lapin luontoa. Lisäksi museossa on tällä hetkellä esillä valokuvia Raittijärven saamelaiskylän elämästä 40 vuoden ajalta. Presidentti Niinistö tapaa Inarissa myös saamelaiskäräjien edustajia sekä kunnan johtoa, ja rouva Haukio vierailee puolestaan Inarin kunnan pääkirjastossa Ivalossa. Presidenttipari tutustuu Suomen Ladun toimintaan Kiilopään tunturikeskuksessa.

Tiistaina 7. helmikuuta presidentti Niinistö ja rouva Haukio tapaavat kansalaisia tänä vuonna 150-vuotisjuhlaansa viettävässä Tervolassa. Kansalaistapaaminen pidetään Lapinniemen koulukeskuksen sisäpihalla klo 11.15. Tapaamisen jälkeen presidentti Niinistö tutustuu Tervolan Saha ja Höyläämö Oy:n toimintaan. Rouva Haukio puolestaan vierailee Vanhalan lammastilalla.

Presidentti Niinistö kiertää tänä vuonna kaikki maakunnat. Seuraavat matkat suuntautuvat Pirkanmaalle 15. helmikuuta, Päijät-Hämeeseen 22. helmikuuta, Kymenlaaksoon 28. helmikuuta sekä Pohjois-Savoon 19. maaliskuuta. Näiden maakuntamatkojen ohjelmasta ja muiden maakuntamatkojen ajankohdista tiedotetaan myöhemmin.

Tulosta
Tämä dokumentti

Päivitetty 26.1.2017

© Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi