Suoraan sisältöön

Presidentti Niinistö Münchenin turvallisuuskonferenssiin - Suomen tasavallan presidentti: Tiedotteet ja uutiset

Suomen tasavallan presidentti
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
Uutiset, 13.2.2017

Presidentti Niinistö Münchenin turvallisuuskonferenssiin

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 6/2017
13.2.2017

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistuu Münchenin kansainväliseen turvallisuuskonferenssiin 16.–19. helmikuuta 2017. Konferenssin aiheina tänä vuonna ovat USA:n ja Euroopan suhteet, EU:n puolustusyhteistyö, Ukrainan kriisi, Syyrian sota sekä Aasian ja Tyynenmeren turvallisuustilanne. Esillä ovat myös terrorismi, informaatiosodankäynti sekä kansainväliset terveys- ja ilmastouhat.
 
Presidentti Niinistö osallistuu paneelikeskusteluun, jonka aiheena on ilmastonmuutoksen vaikutus turvallisuuteen. Puheenvuorossaan presidentti Niinistö käsittelee aihetta arktisten alueiden näkökulmasta. Suomi aloittaa kaksivuotisen kautensa Arktisen neuvoston puheenjohtajamaana toukokuussa.
 
Presidentti Niinistöllä on konferenssissa myös kahdenvälisiä tapaamisia. Hän tapaa muun muassa Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin. Presidentti Niinistö pitää myös juhlapuheen Saksan liittopresidentti Joachim Gauckille gaalaillallisella, jolla Gauckille myönnetään tämän vuoden Ewald von Kleist -palkinto.
 
Münchenin turvallisuuskonferenssi on järjestetty vuodesta 1963 lähtien. Se on riippumaton foorumi, joka pyrkii edistämään konfliktien ratkaisua ja kansainvälistä yhteistyötä turvallisuushaasteisiin vastaamiseksi. Konferenssiin osallistuu noin 500 ulko- ja turvallisuuspolitiikan vaikuttajaa. Lisätietoja konferenssin verkkosivuilla osoitteessa https://www.securityconference.de/en/

Tulosta
Tämä dokumentti

Päivitetty 13.2.2017

© Tasavallan presidentin kanslia Mariankatu 2, 00170 Helsinki, puh: (09) 661 133, Fax (09) 638 247
   Tietoa verkkopalvelusta   webmaster[at]tpk.fi