Itsenäisyyspäivän vastaanotto
Itsenäisyyspäivää vietettiin Presidentinlinnassa teemalla ajat vaihtuvat
Tasavallan presidentin tervehdys ulkosuomalaisille 6.12.2023
Usein kysyttyä itsenäisyyspäivän vastaanotosta
Keitä itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutaan? Kenet voi ottaa aveciksi? Mikä on vastaanoton pukukoodi? Entä kunniamerkit? Tähän olemme koonneet vastaanotosta esitettyjä yleisimpiä kysymyksiä vastauksineen.
Itsenäisyyspäivää vietetään Presidentinlinnassa teemalla ajat vaihtuvat
Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 39/2023
31.10.2023
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi puolisonsa Jenni Haukion kanssa itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemalla ajat vaihtuvat keskiviikkona 6. joulukuuta 2023 Presidentinlinnassa.
”Elämme aikaa, jolloin moni itsestäänselvyys kyseenalaistuu ja uudenlaista tulevaisuutta luodaan vauhdilla. Yhteinen tehtävämme on löytää ratkaisuja kohtaamiimme haasteisiin ja varmistaa, että olemme menossa oikeaan suuntaan”, presidentti Niinistö sanoo.
Presidenttipari kutsuu itsenäisyyspäivänä Presidentinlinnaan noin 1 700 eri tavoin ja eri aloilla ansioitunutta suomalaista.
Vieraina on pitkän uran tehneitä henkilöitä, jotka ovat omalla alallaan toimineet tienraivaajina, esimerkkeinä ja mentoreina. Lisäksi kutsuttuna on nuoria innovatiivisia osaajia, tulevaisuuden menestystekijöiden parissa työskenteleviä sekä yhteiskunnan ja arjen turvallisuuden takaajia. Erityistä huomiota on kiinnitetty myös tekoihin, joilla on tuettu lapsia ja nuoria. Merkittävä osa kutsutuista on tänäkin vuonna ensikertalaisia.
Vastaanoton kunniavieraina on sotiemme veteraaneja ja lottia.
Itsenäisyyspäivän vastaanoton kutsujen postitus on alkanut.
Itsenäisyyspäivänä Presidentinlinnassa kunnioitettiin itseensä luottavaa Suomea
Presidenttipari isännöi itsenäisyyspäivän juhlatilaisuuden sotiemme veteraaneille ja lotille Presidentinlinnassa
Presidentinlinnan itsenäisyyspäivän vastaanottojen historiaa
Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla on takanaan pitkä traditio. Autonomian ajalla säätyvaltiopäivien yhteydessä järjestettiin valtiopäivätanssiaiset Keisarillisessa palatsissa eli nykyisessä Presidentinlinnassa. Valtiopäivätanssiaisten perinne oli taustalla siirryttäessä itsenäisyyspäivänä järjestettäviin iltapäivävastaanottoihin ja juhlavastaanottoihin.